Sulu Köfte Tarifi

Sulu Köfte Tarifi
Sulu Köfte Tarifi

Patatesli sulu köfte; doyurucu, besin değeri yüksek, aynı zamanda pratik ve lezzetli bir ana yemek. Bugün ne pişirsem diyenlere mükemmel bir alternatif. Sulu yemeklerden sofralar için güzel bir seçim. Patates, köfteyle buluşuyor ve tadına doyum olmuyor. Anadolu mutfağına has; bulgurlu, patatesli, köfteli, zengin içerikli bu sulu yemek tarifini mutlaka deneyin. İftar menüsü için de harika olur. Küçük büyük herkesin çok sevdiği köfteli patates yemeğinin yapımı da kolay. Yanına mis gibi bir pirinç pilavı ve hoşaf ile akşam sofranız hazır. Sulu köfte nasıl yapılır? Sulu köfte tarifi patatesli nasıl olur? Tarife geçelim.

Patatesli Sulu Köfte Tarifi Malzemeleri

  1. 200-250 gr kıyma
  2. 2 yemek kaşığı ince bulgur
  3. 2 soğan 
  4. yarım çay bardağı sıvıyağ
  5. 2 diş sarımsak
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 3-4 tane patates 
  8. Yarım su bardağı domates püresi yoksa yarım yemek kaşığı domates salçası
  9. 1 yemek kaşığı silme biber salçası
  10. Sıcak su
  11. kimyon, karabiber isteğe göre pul biber

Patatesli Sulu Köfte Yapılışı

  1. Köfte harcı için: Geniş bir tepsiye kıymayı alın. Bir tane soğanı rendeleyin. İnce bulguru, tuzu ve baharatları ekleyin. Kıyma ile birlikte iyice yoğurun. Dinlendirmek için buzdolabına alın. 10-15 dakika kadar. Vaktiniz yoksa bu kısmı atlayabilirsiniz.
  2. Köfte şekli için: Fındıktan biraz büyük toplar yaparak yuvarlak köfteler elde edin. Kızartmak için: Yarım çay bardağı yağdan yarım yemek kaşığı kadar alın, tavaya dökün, tavayı ocağa koyun ve yağı ısıtın. Köfteleri içine atın, tavayı arada sallayarak 10 dakika kadar kızartın. 
  3. Patatesleri kuşbaşı doğrayın. 1 soğanı yemeklik doğrayın. Yağı tencereye alın, soğanı katın, kavurun. Domates püresi ile salçayı ekleyin, karıştırın. Patatesleri ilave edin, kavurmaya devam edin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Biraz kaynasın.  Pişmeye yakın köfteleri içine katın. Biraz da köfteler ile pişirin. Pişerken suyu az gelirse, içerisine sıcak su ilave edebilirsiniz.
Şahane kokan, harika lezzeti ile patatesli sulu köfte yemeği, biraz dinlendikten sonra servise hazır. Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz. Patatesli sulu yemek tariflerinden sulu köfteyi mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Patatesli Sulu Köfte Püf Noktaları

  • Dağılmayan sulu köfte tarifi için, köfte harcını yaptıktan sonra dinlendirin. 
  • Aynı zamanda dağılmaması için, köfte harcını iyice yoğurun.
  • Köfteleri kızartma işlemi, hem köftelere lezzet katacak hem de dağılmamasına katkı sağlayacaktır.

Evde Kolay Ekmek Yapımı

Yorumlar