Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı
Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü irmik tatlısının tarifi sizlerle. Kolay mı kolay, nefis mi nefis, hafif mi hafif bir sütlü tatlı. Tatlı krizlerine bire bir. Denemeyen kalmasın. Sütlü tatlı tarifleri listenizde; lezzeti hafif, yapımı pratik olan bu tatlı mutlaka olmalı. Tatlı severler için vazgeçilmez olan sütlü tatlılar, herkes tarafından da tercih edilerek popülerliğini her zaman koruyor. Çocuklarında severek yiyeceği diğer adıyla irmikli muhallebinin yapımı da oldukça kolay. Çok az malzemeyle hazırlanıyor, süsleme kısmı ise tamamen size ait; ister sade, isterseniz meyvelerle, isterseniz çikolatayla yada fındık, fıstıkla. Sütlü irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır? Hadi tarife.

Sütlü Hafif İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü : 200 ml
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin 
  • Dilerseniz üzeri için: Hindistan cevizi 

Sütlü Hafif İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İrmikli sütlü tatlı için: Tencereye sütü alın, İçine irmik ve şekeri ekleyin. Karıştırın.
  2. Ocağın altını açın, orta ateşten biraz kısık olsun, karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  3. Kaynadıktan sonra kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Kıvam alınca altını kısın, 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Kıvamı yoğunlaşınca altını kapayın. 
  5. Vanilin ekleyin, karıştırın.
  6. Geniş bir bor camın içini ıslatın, tatlının tepsiye yapışmaması için. İçerisine hazırlamış olduğunuz tatlıyı dökün ve soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince buzdolabına koyun, dinlensin. Kolay  kesim için 1 saat kadar kalışın. Buzdolabında ne kadar çok kalırsa lezzeti katlanacaktır. 
  7. Servis için üzerine Hindistan cevizi serpin. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyin. Ben Antep fıstığı ile süsledim.
Harika ve pratik, bir o kadar da hafif olan kolay sütlü irmik tatlısı tarifini listenize ekleyin.  Hazırlamış olduğunuz tatlıyı dilimleyerek ikram edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Soğuk Dövme Çorbası

Yorumlar