Düdüklüde Kemikli Kuru Fasulye

Düdüklüde Kemikli Kuru Fasulye
Düdüklüde Kemikli Kuru Fasulye

Kuru fasulye, her daim vazgeçilmez olan ana yemek. Bir kuru tarifi de bizden olsun istedik ve kemikli et ile lezzetine doyulmayan bu kuru fasulye yapımını hazırladık. Kuru fasulye pişirmeyi düdüklü tencerede yaptık ve şipşak hazır oldu. Klasik, ama aynı zamanda vazgeçilmez bir tat olan kuru fasulye yemeğini yapmak çok kolay. Adım adım anlattığımız aşamalar sayesinde, enfes bir yemek sizi bekliyor olacak. Yanına olmazsa olmazı pirinç pilavı, turşu ve kuru soğan. lezzetli kuru fasulye, artık sizden sorulacak. Kuru fasulye nasıl yapılır? Kemikli et ile kuru fasulye nasıl yapılır? Tarife geçelim.

Düdüklüde Kemikli Etli Kuru Fasulye tarifi Malzemeler

  • 2 su bardağı fasulye 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 tane etli kemik
  • 1 tane kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı kimyon

Düdüklüde Kemikli Etli Kuru Fasulye Yapılışı

  1. Kemikli kuru fasulye için,  akşamdan fasulyeleri suda bekletme: Bir gece öncesinden fasulyeleri yıkayın, derin bir kaba alın. Üzerini su ile doldurun. Bu şekilde fasulyeler yumuşayacak ve pişme işlemi kolaylaşacak.
  2. Ertesi gün fasulye yemeğini yapmaya başlarken; fasulyelerin suyunu dökün, tekrar yıkayın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın. Düdüklü tencereyi ocağa alın, altını açın. Yağ ve soğanı koyun. Bir iki tur karıştırın.
  4. Kemikli etini ekleyin. Et biraz kavrulduktan sonra salçayı katın ve kavurun. 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Buhar çıkınca ocağın altını kısın, 15 dakika eti pişirin. Böylece, önceden pişirilen et lokum kıvamında mis gibi olacak.
  5. Et piştikten sonra düdüklü tencereyi soğutarak, güvenli bir şekilde kapağını açın, fasulyeleri içine ekleyin. Kimyon ile tuzu ilave edin. Kıvamını sulu seviyorsanız, bu aşamada isteğe göre 1-2 bardak sıcak su ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kaymaya başlayınca ve buhar çıkınca, altını kısın, 15 dakika daha fasulyelerle birlikte pişirin.
  6. Kuru fasulye yemeği pişince, düdüklü tencerenin soğumasını bekleyerek kapağını güvenli bir şekilde açın. Tencereyi kapağı açık bir şekilde ocağa alın, ocağın altını açın; 5 dakika koyulaşıp, kıvam alıncaya kadar kaynatın. Bu şekilde kuru fasulye yemeğinin lezzeti daha da artacaktır. 
Mis gibi kokusu ve nefis lezzetli, şahane görünümlü, kemikli kuru fasulye hazır. Herkese afiyet olsun.

Düdüklüde Kemikli Etli Kuru Fasulye Püf noktası

  • Yemek piştikten sonra kıvamı için 5 dakika daha tencerenin kapağı açık bir şekilde kaynatmak, yemeğin su ile bütünleşmesini sağlayarak, lezzetine lezzet katacaktır.
  • Fasülyeleri bir gece önceden ıslamayı unutmayın. Fasulyeler kabaracak ve yumuşayacak, pişime hazır hale gelecek. Bu şekilde yaparsanız kuru fasulye yemeği her zaman daha nefis olur.

Evde Dondurma Tarifi

Yorumlar