Mayasız Balon Pişi


Hamuru Mayasız Balon Pişi Tarifi
 Mayasız Balon Pişi Tarifi

Pişi yapıyoruz, hem de balon pişi. Az malzemeli üstelik mayasız. Kısa zamanda hazırlanan harika ve kolay bir pişi tarifi. Yağ çekmeyen pişileri, sıcacık çayınızın yanında dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Pişi Nasıl Yapılır? peki Balon Pişi Nasıl Yapılır? Pişi tarifi mayasız olursa nasıl olur? Buyurun tarife. 

 Mayasız Balon Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un ( Dikkatli bir şekilde azar azar ekleyin. Ben 1 su bardağını tam buğday unu kullandım. )

Mayasız Balon Pişi Tarifi Yapımı

Su bardağı ölçüsü 200ml
  1. Derin bir kap alın. İçine; yumurta, su, yoğurt, sirke, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Bu malzemeleri spatula ile birbirine yedirerek güzelce karıştırın. 
  2. Unu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  3. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde ettiğinizde yoğurmayı bırakın.
  4. Kızartma işlemi için hamuru hazırlama: Hamuru tezgaha koyarak toparlayın ve ikiye bölün. Biraz un yardımı ile bir parçasını açın. Açtığınız hamurdan bardak yardımı ile daireler kesin ve daire hamurların üzerini bezle örtün. Kalan hamur için de bu işlemi tekrarlayın.
  5. Geniş bir tavaya biraz sıvıyağ koyun, yağı biraz kızdırın. Tavayı en büyük ocağa alın, pişirmeye başladıktan sonra ocağı biraz kısın. Yani ateş çok harlı olmamalı, çok kısıkta olmamalı. Pişileri içine atıp pişirmeye başlayın. 
  6. Pişenleri havlu kağıt serdiğiniz tepsiye alın.
Püf Noktası: Tavadaki yağın pişirme derecesine geldiği nasıl anlaşılır? Tahta bir kaşığın sapını yağın içine bastırdığımız zaman biraz köpük köpük oluyorsa yağ kızmış demektir.

Pişiler, balon gibi şişerek puf puf pişerken, yüzünüzde oluşan gülümsemeyi gizlemeyin:) 
Bu pişi tarifi kolay ve mayasız, mutlaka deneyin. Yapmasını da yemesini de çok seveceksiniz. Balon pişilerin içine bal, pekmez, reçel, peynir koyup afiyetle tüketebilirsiniz. Tabi ki yanına güzel, sıcacık bir çay. Alternatif olarak yoğurt da olabilir. Seçtiğiniz ve dilediğiniz gibi...

Kandil günlerinde bu kolay ve leziz pişiyi komşularınıza dağıtın, onlar da çok sevecek;)

Deneyecekler çok şanslı, herkese şimdiden afiyet olsun. 

Evde Dondurma Tarifi

Yorumlar