Öne Çıkan Yayın

Tencerede Sufle Yapımı

Tencerede Sufle Yapımı Tencerede sufle yapımı,  bire bir ölçülü bu tarifle çok pratik ve harika olacak. Kolay sufleyi süt yerine yoğurtla deneyin, inanılmaz nefis sufleler elde edeceksiniz. Acil misafirleriniz ve tatlı krizleri için bu 6 kişilik sufle tarifini kaçırmayın. Isıya dayanıklı orta boy fincanlara ya da klasik sufle kaplarına hazırlayabilirsiniz. Sufle için hangi malzemeler gerekli? derseniz, buyurun tarife: Tencerede Sufle Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Klasik çay bardağı ölüsü 100 ml 2 yumurta 1.5 çay bardağı şeker 1 çay bardağı yoğurt sulu kısmı ile yarım çay bardağı sıvı yağ ( ben zeytin yağı kullandım.) 2 çay bardağı un ( bir çay bardağını tam buğday unu kullandım.) 2 yemek kaşağı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya  Çikolata ( ben bitter damla çikolata ve sütlü kırıntı çikolatayı karışık kullandım) Her türlü çikolata olur. Tencerede Sufle Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Suflenin kek hamuru : yumurta ve şekeri, vanilyayı rengi açılıncaya kadar mikser ile çırpı

Bol Köpüklü Türk Kahvesi

Bol Köpüklü Türk Kahvesi
Bol Köpüklü Türk Kahvesi

Bol köpüklü Türk kahvesi yapımını en basit anlatımı ile sizlerle paylaşıyoruz. Elektrikli cezvelerde hızlıca yapılabiliyor; ama cezvede kahve yapmanın keyfi ve tadı hala çok başka. Keyif alarak, bol köpüklü kahve yapmanın sırrı ise tarifimizde. Aşama aşama anlattığımız üç taşımlık Türk kahvesi tarifi sayesinde kahve yapmak çok kolay. Cezvede geleneksel Türk kahvesi kolayca nasıl yapılır? Hadi tarife geçelim.

Bol Köpüklü Türk Kahvesi İçin Malzemeler

  • Cezve ( Çelik de olur ama bakır olması çok daha iyi olur.)
  • 2 tepeli çay kaşığı Türk kahvesi
  • 1 fincan su
  • İsteğe göre şeker
  • Sade kahveye şeker atılmaz.
  • Az şekerli kahve için 1silme çay kaşığı şeker
  • Orta şekerli kahve için, 2 silme çay kaşığı şeker
  • Şekerli kahve için, 2,5 çay kaşığı şeker

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapımı

  1. Orta şekerli kahve yapalım.
  2. Cezveye kahve ve şekeri koyun, karıştırarak harmanlayın. 
  3. Bir fincan suyu ekleyin, ocağın altını yakmadan önce güzelce karıştırın.
  4. Kahve, su ile iyice karıştığında ise kısık ateşte ocağın altını yakın. Çok az olacak şekilde, 25 saniye tek yönde karıştırın, köpük oluşması için pişmeye bırakın.
  5. Kahve kenarlardan ufak ufak kabarmaya başladığında ocaktan indirin, fincana çok az koyun. Yani fincanın üçte biri kadar yavaşça fincana dökün.
  6. Cezveyi tekrar ocağa koyun. Bu sefer kaynama, kenarlardan kabararak biraz daha ortaya geldiğinde ( tam taşmayacak dikkat!), tekrar ocaktan çekin ve fincanın üçte ikisini doldurun.
  7. Son aşamada kahveyi tekrar ocağa koyun, kaynatarak taşırdığınız kahveyi fincana doldurun.
3 taşımda bol köpüklü kahve, seyirlik ve tadımlık olarak servise hazır. Deneyeceklere Afiyet olsun.

Türk Kahvesi İçin Püf Noktası: 

  • Bayat olmayan taze çekilmiş kahve olmasına dikkat edin.
  • Kahveyi koyarken, köpüğe dikkat ederek yavaşça dökün.
  • Kahve hazır olduğunda,  yanına su konularak sunum yapılır. Bir de yanında tatlı ikramlıklar olur. Lokum, çikolata gibi. Kahveye muhteşem eşlik ederler.

Yorumlar

  1. Kahveden önce 1-1.5 yudum su içilir ki dil damak temizlensin kahvenin tadını iyi alalım. Kahveden sonra kalan suyun 1-1.5 yudumu daha alınır ve telve gitsin kahvenin tadı damakta kalsın diye.. twitter dan arap sadık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için teşekkürler Arap sadık.

      Sil

Yorum Gönder