Öne Çıkan Yayın

Tencerede Sufle Yapımı

Tencerede Sufle Yapımı Tencerede sufle yapımı,  bire bir ölçülü bu tarifle çok pratik ve harika olacak. Kolay sufleyi süt yerine yoğurtla deneyin, inanılmaz nefis sufleler elde edeceksiniz. Acil misafirleriniz ve tatlı krizleri için bu 6 kişilik sufle tarifini kaçırmayın. Isıya dayanıklı orta boy fincanlara ya da klasik sufle kaplarına hazırlayabilirsiniz. Sufle için hangi malzemeler gerekli? derseniz, buyurun tarife: Tencerede Sufle Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Klasik çay bardağı ölüsü 100 ml 2 yumurta 1.5 çay bardağı şeker 1 çay bardağı yoğurt sulu kısmı ile yarım çay bardağı sıvı yağ ( ben zeytin yağı kullandım.) 2 çay bardağı un ( bir çay bardağını tam buğday unu kullandım.) 2 yemek kaşağı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya  Çikolata ( ben bitter damla çikolata ve sütlü kırıntı çikolatayı karışık kullandım) Her türlü çikolata olur. Tencerede Sufle Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Suflenin kek hamuru : yumurta ve şekeri, vanilyayı rengi açılıncaya kadar mikser ile çırpı

Ekmek Yapımı

Ekmek Yapımı

Ekmek Yapımı

Ekmek yapıyoruz, koşun! :) Mis gibi, sağlıklı, leziz mi leziz ve hijyenik ev yapımı ekmek tarifi geliyor. Sofraların baş tacı olan ekmeği kendiniz yapmaya ne dersiniz? Ekmek hamuru şekli ve lezzeti tamamen size ait. Özellikle; sağlıklı, güvenilir ve temiz ürünleri tüketmenin öneminin arttığı bu günlerde, evde ekmek yapmanın tam zamanı. Mutfağınızdaki mis kokular ve muhteşem lezzet için, ekmek tarifini bir de bizden deneyin. Sizler için hazırladığımız bu enfes tarifi mutlaka yapın ve yorumlarda bizimle paylaşın. Evde ekmek nasıl yapılır? Hadi, tarife! 

Ekmek Yapımı Tarifi Malzemeler

  • 2 su bardağı kepek unu
  • 4 su bardağı beyaz un
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (yoksa sıvıyağ)
  • Üzeri için susam

Ekmek Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına unu koyun ve ortasını açın. Açılan yere, mayayı dökün, şekeri ekleyin. Bir bardak ılık su ilave edin. Yanlarındaki un ile üzerini örtün, 5 dakika kadar bekleyin. Maya harekete geçecek.
  2. Tuzunu katın. 3 bardak su dökün, karıştırın. Bir bardak daha suyu yavaşça ilave edin. ( ilave edilecek su kullanılan una göre, ortam sıcaklığına göre değişir, o yüzden dikkatli su ekleyin.)
  3. Yumuşak, katı olmayan bir hamur olmalı.
  4. Elinize biraz sıvıyağ dökün ve hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur güzelce özleşsin, kıvam alsın. 
  5. Üzerini örtün, mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi değişkenlik gösterebilir. 1 saat kadar mayalansın. 
  6. Mayalanan hamuru tezgaha koyun, elinizle yoğurarak havasını alın ve ikiye parçaya bölün.
  7. Bir parçayı, elinizle hafif bastırarak, uzunlamasına açın ve rulo şeklinde yuvarlayın. Yuvarlarken elinizle uzunlamasına şekil vererek düzeltin.
  8. Diğer parça için de aynı işlemi tekrarlayın.
  9. Yarım saat tepsi mayası için dinlendirin. Fırını açmadan, fırının içinde tepsi mayası için bırakabilirsiniz.
  10. Mayalanan somun ekmeklere, ortasından bıçakla derin bir çizik atın.
  11. Fırça ile üzerine su sürün.
  12. Üstü için; susam, çöreotu, dilediğinizi atın.
  13. Önceden ısıtılmış, alt üst ayarda, 200 derece fırında, 1 saat kadar pişirin. Her fırın farklı olacağı için kontrollü bir şekilde pişirmeye dikkat edin.
İster sıcak sıcak, ister soğuduktan sonra, görüntüsü ve tadı her zaman mükemmel olan somun ekmek, yenmeye hazır. Afiyet olsun.

 Ekmek Yapımı Tarifi Püf Noktası

  • Fırını çalıştırmadan, mayalanma işlemleri için, fırın içini kullanabilirsiniz. Fırının kapağı kapalı olduğu için ortam sıcaklığı daha fazladır. 
  • Hamur iyice özleşene kadar hamuru yoğurmaya özen gösterin. 
  • Mayalanma sürelerine dikkat edin. 
  • Tüm noktalara dikkat ederseniz, harika bir ekmeğiniz olacaktır.

Yorumlar